Comisia Europeană Transport

Comisia Europeană Transport; Siguranța rutieră; Călătorind în străinătate; etc. Care este limita de viteză pe autostrăzile din Spania? În Suedia, purtarea căștii este obligatorie pentru bicicliști? Această aplicație conține cele mai importante norme de siguranță rutieră, dar și câteva jocuri interesante. Descărcați aplicația înainte de a pleca în străinătate – veți economisi astfel costurile transferului de date în roaming.

Aflați mai multe

Vitezele de circulație

50 km/h - pentru toate categoriile si subcategoriile de vehicule. Pe anumite sectoare de drum din interiorul localitatilor, se poate stabili, pentru autoturisme si limite de viteza superioara, dar nu mai mult de 80 km/h. Pe anumite sectoare de drum din localitati tinand seama de imprejurari si de intensitatea circulatiei, se poate stabili si limite de viteza inferioara, dar nu mai putin de 30 km/h.

Aflați mai multe

Obligatii în caz de accident rutier

Din vina dumneavoastra sau din vina altuia , se intampla! A cunoaste ce avem de facut in asemenea situatii poate duce la minimizarea pagubelor si salvarea de vieti omenesti. Le-am grupat in doua sub-categorii: accidente minore si accidente majore.

Aflați mai multe

Sistemul circulatiei rutiere (S.C.R.)

Sistemul circulatiei rutiere(S.C.R.) reprezinta o multitudine de utilizatori de drumuri, respectiv de participanti la traficul rutier (o diversitate de vehicule, pietoni, calatori) prin care prezenta legislatie ordoneaza si reglementeaza modul de deplasare a acestor categorii de participanti la trafic.

Aflați mai multe

Utilizatorii sistemului circulației rutiere (S.C.R.)

COPIII ŞI SIGURANŢA RUTIERĂ; PIETONI; BICICLIȘTI; MOTOCICLIȘTI; CONDUCĂTORI AUTO ÎNCEPĂTORI; CONDUCĂTORI AUTO ÎN VÂRSTĂ; FORMAREA CONDUCĂTORILOR AUTO; CONDUCĂTORI AUTO PROFESIONIȘTI; NEATENȚIA LA VOLAN; CONDUCĂTORI AUTO - APTITUDINI FIZICE ȘI PSIHICE; APLICAREA LEGII; PERMUSUL DE CONDUCERE; COMPORTAMENTUL LA VOLAN; CENTURA DE SIGURANȚĂ; VITEZA EXCESIVĂ; LUMINILE DE ÎNTÎLNIRE PE TIMP DE ZI.

Aflați mai multe

Acte necesare pentru intrarea cu mașina în Turcia

Acte necesare pentru intrarea cu mașina în Turcia. Pentru ca este vara gândurile noastre o iau la sănătoasa pe meleaguri străine cu mult înainte de data plecării. Iar printre destinațiile preferate de romani se număra Grecia, Turcia, Bulgaria si Croația. Daca ați ales răsfățul turcilor si aveți de gând sa ajungeți la destinație cu mașina care nu este proprietate personala trebuie sa știți ca aceasta tara aplica un tratament special care da multa bătaie de cap turiștilor din cauza unei birocrații aparent excesive.

Aflați mai multe

Viteze maxime admise in Europa

Viteze maxime admise in Europa. Daca nu v-a afectat atat de mult criza economica incat sa renuntati la o calatorie cu masina in Europa, Auto.ro crede ca ar fi util pentru voi sa stiti care sunt vitezele maxime admise in tarile europene. Cu atat mai mult cu cat stim ca acum soferii romani sanctionati in UE vor primi amenzile acasa.

Aflați mai multe

Amenzi in Europa

Amenzi in Europa. Daca tot se apropie vacanta si v-am oferit lista limitelor de viteza in tarile europene, credem ca ar fi bine sa stiti si ce amenzi se practica pe acolo, mai ales ca acum le primiti acasa.

Aflați mai multe

Testele de siguranta in cazul impactului posterior

Testele de siguranta in cazul impactului posterior. Cred ca stim cu totii ca masinile din ziua de astazi sunt cu mult mai sigure din toate punctele de vedere. Insa punctajul obtinut de un model la testele de siguranta face diferenta intre masini ale aceleiasi clase.

Aflați mai multe

Atentia la volan

Atentia la volan. Nu l-am vazut , este cea mai des intalnita scuza invocata dupa producerea unui accident de circulatie. Oare masinile au devenit invizibile? Practic orice coliziune implica neatentia unuia din conducatori sau chiar a ambilor. Neatentia la volan poate sa fie efectul a diferitor cauze: oboseala, vorbit la telefon sau cu cei aflati in masina, mancat, ascultat muzica la maxim, supraestimare a capacitatilor de conducator auto.

Aflați mai multe

Accident – oboseala in trafic, cauze si efecte

Accident – oboseala in trafic, cauze si efecte. Pentru minimizarea efectelor in cazul unui accident datorat oboselii ajutoarele venite din zona tehnnologiilor de top sunt deja dezvoltate insa nu sunt gata de utilizare in serie de masa. Discutiile vizavi de acest domeniu se centreaza in jurul odihnei soferilor si in principal asupra unei culturi a sigurantei pentru evitarea unui accident sever.

Aflați mai multe

Ce faci in caz de accident?

Ce faci in caz de accident? Sa speram ca niciodata nu vei avea parte de asemenea evenimente nefericite, insa, din pacate daca se intampla inevitabilul este important sa stii ce ai de facut. Fie ca ai fost tu de vina sau alt sofer distrat a uitat sa apese pedala de frana la timp, accidentele rutiere au loc. Ce faci in caz de accident? Care sunt indatoririle tale atat morale, cat si juridice? Pentru a vedea ce e de facit impartim accidentele rutiere in „usoare” si „grave”.

Aflați mai multe

PERMISE DE CONDUCERE MOLDOVENEȘTI RIDICATE ÎN ROMÂNIA

PERMISE DE CONDUCERE MOLDOVENEȘTI RIDICATE ÎN ROMÂNIA. AFLĂ DESPRE PERSPECTIVELE ACHITĂRII PE LOC A AMENZII

Aflați mai multe

DRUMUL EXPRES ȘI DEOSEBIRILE FAȚĂ DE AUTOSTRADĂ

DRUMUL EXPRES ȘI DEOSEBIRILE FAȚĂ DE AUTOSTRADĂ In momentul de fata in Romania nu exista drumuri expres. In acest articol încercam sa va explicam ce înseamnă un drum expres si cum se diferă fata de autostrăzi.

Aflați mai multe

Infrastructura rutieră

Infrastructura rutieră. Infrastructura rutieră este elementul central într-un sistem de transport rutier. Aceasta poate fi definită ca fiind alcătuită din facilitățile, serviciile și instalațiile de bază necesarepentru funcționarea transportului pe autostrăzi , șosele și străzi. Infrastructura rutieră este un domeniu vast și include utilizarea terenului și planificarea rețelei , (re)construcția și proiectarea secțiunilor de drum și a intersecțiilor, semnalizarea și marcajele, menținerea și, în egală măsură, proceduri de asigurare a calității cum ar fi auditurile, analizele de impact și inspecțiile privind siguranța. În general, infrastructura rutieră ar trebui proiectată și utilizată astfel încât utilizatorii sistemului să știe la ce se pot aștepta și ce se așteaptă de la ei, având în vedere capacitatea umană limitată de prelucrare a informațiilor și, în consecință, erorile pe care oamenii le pot comite.

Aflați mai multe

Cele mai ciudate legi de circulaţie

Cele mai ciudate legi de circulaţie: În Germania este interzis să rămâi fără benzină, iar în Rusia nu poţi conduce o maşină murdară. Cele mai ciudate legi de circulaţie din lume, culese de compania britanică de curierat Barrington Freight, stârnesc stupoare şi amuzament. Deşi este greu de crezut că se aplică interdicţii precum conducerea unei maşini în halat de baie, legarea unui câine pe capota maşinii sau ştergerea parbrizului cu lenjerie folosită, ele sunt atât de bizare încât însăşi existenţa lor este greu de explicat:

Aflați mai multe

Lista stațiilor de testare tehnică

SRL “EAST–TEST”(Opel,Iveco);SRL “Centrul Ştiinţific de Securitate a Circulaţiei”;SRL ”AUTOFORTA”;SRL “EXPRES-TEST-AUTO”(autoturisme);SRL “CARGOTEST”;SRL “MOLDAVIAN-AUTO-TEST”;SRL “CUSTODIS”(autoturisme);SRL “MEGA-TEST”;SRL “ARSTO–TEST”;SRL “AUTOTEST”;SRL “ZURAND-AUTO”;SRL “LIMI AUTOTEST”;SRL “TAF-SERVICE”;SRL “TAF-NORD”;SRL “IGP-TEST”;SRL “PRIMLUX–AUTO”;SA “CARATEST-NORD”;SRL “LIDERTEST-AUTO”;SRL “NICOLAS-TEST”;SA “AUTO REVIZOR”;SA “AUTOREVIZOR”;SA “EXPRES-TESTSERVICE”;SRL “AUTOSERVTEST”;SRL “TOTAL INFO”;SRL “AUTOPAVITRANS”;SRL “VIMAR AUTO”;SRL ”EXPRES TESTSERVICE";SRL “MIHASI-TEST-AUTO”;SRL “CIMTEST-AUTO”;SRL “NEGUST PETROL”(autoturisme);SRL “SAXAN”;SRL “PROT-CV”;SRL “BUTU-TEST-AUTO”;SRL “TRANSTEST”;SRL ”AUTOTESTARE”:SRL ”TESTVEST-AUTO”;SRL ”B&M Test”(autoturisme);SRL ”GONVORD AUTO PLUS”;SRL ”AUTOREVIZOR”;SRL ”CARATEST”;SA ”AUTO REVIZOR”(autoturisme);SRL ”Auto Mio Testare”;SRL ”Climcom Nord";SRL ”Nichitov-VM”;

Aflați mai multe