Companii şi brokeri de asigurare

Companii şi brokeri de asigurare

Aflați mai multe

Asigurarea CASCO-de ce sa o facem si ce trebuie sa stim

CASCO este o asigurare facultativa a autoturismului impotriva avariilor accidentale si furtului. CASCO nu tine loc de asigurarea obligatorie (RCA) si se ofera doar masinilor cu varste intre 0 si 8 ani(majoritatea asiguratorilor) sau intre 0 si 12 ani ( la anumiti asiguratori) sau masinilor de colectie.

Aflați mai multe

Produse de asigurari

Asigurari generale Asigurari de raspundere civila auto - asigurarea interna (obligatorie) Asigurari de raspundere civila pentru autovehicule, care se refera atat la asigurarea obligatorie de raspundere civila, interna, pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule, cat si la asigurarea de raspundere civila auto, externa, Carte Verde, care acopera orice raspundere rezultata din producerea unor prejudicii produse unor terte persoane din utilizarea autovehiculelor, inclusiv raspunderea transportatorului. Acestea sunt obligatorii si facultative.

Aflați mai multe

CE FACI ÎN CAZ DE ACCIDENT?

CE FACI ÎN CAZ DE ACCIDENT? - prima campanie nationala de informare a soferilor

Aflați mai multe

GHIDUL ASIGURATULUI

Ce este asigurarea RCA? Cu Alex ROSCA, redactor Șef, Publicațiile PRIMM

Aflați mai multe

Polițele RCA și Cartea Verde trebuie să fie înregistrate obligatoriu în SIA de Stat RCA Data, începînd cu 01.02.2013

Începînd cu 01.02.2013, procesarea cererii, contractului și poliței/certificatului de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, comunicarea şi transmiterea de către asigurători a informaţiei privind contractele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, precum și a informației privind dosarele de daună asociate acestora în regim on-line către baza unică de date a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare se va efectua prin intermediul Sistemului Informaţional Automatizat de Stat RCA Data.

Aflați mai multe

Despăgubirile pentru prejudiciul adus sănătăţii în urma accidentului rutier

Despăgubirile pentru prejudiciul adus sănătăţii în urma accidentului rutier

Aflați mai multe

Cât costă asigurarea auto în Moldova comparativ cu statele europene (grafic)

Cât costă asigurarea auto în Moldova comparativ cu statele europene (grafic). Moldovenii plătesc cel mai puțin pentru asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) din statele din Europa. Cel puțin așa arată datele unui studiu plasat pe www.xprimm.md, relevă UNIMEDIA. Dacă în UE liberalizarea prețurilor la RCA a dus la majorarea acestora, în majoritatea țărilor membre CSI prețul este reglementat de stat. Acestea nu acoperă, însă, accidentele produse în afara hotarelor proprii. Daunele provocate terților și cheltuielile de compensare a vătămării corporale și a decesului sunt rambursate de compania de asigurari conform condițiilor poliței RCA.

Aflați mai multe

Moldova, ţară de minune

Moldova, ţară de minune. O emisiune de investigaţii în care descoperim lucruri pe care unii vor să le ascundă. Scoatem la suprafaţă adevărul tăinut de către autorităţi. Arătăm realitatea aşa cum este şi nu cum vor să ne-o prezinte alţii.

Aflați mai multe

Șoferul „rău” va achita mai mult pentru RCA

Șoferul „rău” va achita mai mult pentru RCA. Recent a intrat în vigoare un nou regulament privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule (RCA). Acesta are drept scop reglementarea procedurii de stabilire a sistemului de reduceri şi majorări a primei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto în funcţie de istoricul daunelor asiguratului/utilizatorului de autovehicul.

Aflați mai multe