Studiu femeile şi bărbaţii la volan.

 

Supremaţia dintre sexe la volan este tratată într-un nou studiu şi concluzia este că reprezentaţii sexul tare fac mult mai multe accidente fatale.

Studiu femeile şi bărbaţii la volan

 
     Studiile realizate de Social Issues Research Centre, şi citat de New York Times,spun că femeile sunt mai des implicate în accidente decât bărbaţii, dar emit ipoteza că accidentele care au ca şi consecinţă pierderi de vieţi, sunt mult mai frecvent cauzate de bărbaţi (între 50% şi 100%). S-au identificat şi cauzele care fac din bărbaţi pericole mai mari decât femeile pe şosele.O cauză principală ar fi tendinţa bărbaţilor de a ignora legile de circulaţie. În timp ce femeile văd reglementările rutiere ca fiind stricte şi se abat mai puţin de la ele, bărbaţii le consideră uneori "opţionale".
     Agresivitatea ar fi un alt factor primordial care duce la comportamente mai puţin responsabile ale bărbaţilor. Studiul spune că este genetic ca bărbaţii să fie mai violenţi şi mai impulsivi decât femeile, ceea ce se reflectă şi la volan. Nu este singura cauză, ci şi faptul că domnii caută mult mai mult adrenalina la volan şi îşi asumă mai multe riscuri, simţind deseori plăcere în a simţi puterea vehicului pe care îl pilotează. S-a dovedit că există o consistenţă între nivelul de testosteron şi căutarea de senzaţii la volan şi că încă din cele mai vechi timpuri bărbaţii erau cei care îşi asumau riscul şi plecau la vînătoare în timp ce femeile aveau un comportament mai responsabil, având grija de casă.
În plus şi consumul de alcool este mult mai frecvent asociat la şoferii de gen masculin cu condusul maşinii. În schimb s-a dovedit că bărbaţii stau mult mai bine la aprecierea distanţelor şi orientarea spaţială, dar atunci când se supralicitează aceste abilităţi, rezultatele sunt tragice, spre deosebire de femei care au de obicei parte doar de tamponări uşoare.

Publicat de Cosmin Iordache
 Foto-video:ProMotor.ro