Educaţia rutieră! – Alexandru RUŞI

Educaţia rutieră! – Alexandru RUŞI. Ce este, de fapt, educaţia, cum se defineşte şi cum se măsoară aceasta şi ce reprezintă ea, educaţia, pentru o naţiune, pentru comunitatea locală şi cea naţională? Noul dicţionar universal al limbii române defineşte noţiunea de mai sus astfel:“ansamblu de activităţi orientate spre formarea şi dezvoltarea trăsăturilor intelectuale, morale şi fizice ale oamenilor”. Apoi, tot despre acelaşi concept, DEX - ul menţionează:“proces de influenţare sistematică într-un cadru organizat, a formării însuşirilor intelectuale, morale şi fizice”.

Aflați mai multe

CELE MAI BUNE PRACTICI ÎN MATERIE DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ

CAMPANII DE COMUNICARE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ, CELE MAI BUNE PRACTICI ÎN MATERIE DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ

Aflați mai multe

Studiu: Copiii distrag atenţia şoferului mai rău decât telefonul mobil

Studiu: Copiii distrag atenţia şoferului mai rău decât telefonul mobil. Potrivit unui studiu realizat de Centrul de Cercetare a Accidentelor al Universităţii Monash din Melbourne, un copil la bord tinde să distragă atenţia şoferului de 12 ori mai mult decât o face un telefon mobil, notează automarket.ro.

Aflați mai multe

DRUMUL ÎN SIGURANȚĂ

DRUMUL ÎN SIGURANȚĂ Potrivit studiilor efectuate, majoritatea evenimentelor rutiere au loc din cauza comportamentului neglijent al pietonilor. Studiile care au investigat comportamentul pietonilor nu au găsit nici o evidență a faptului că pietonii au devenit mai puțin vigilenți sau mai nesăbuiți atunci când au traversat pe trecerile de pietoni marcate. Cu toate acestea, a fost identificată o rată mai mare a evenimentelor rutiere în apropierea trecerilor de pietoni (50 m), comparativ cu cea de pe trecerile de pietoni.

Aflați mai multe