10 Trucuri practice pentru conducătorii auto

 

 

 

Adeseori ne aflam in situația in care am vrea sa rezolvam rapid mici nevoi legate de mașina personala. Iată 10 trucuri practice care va pot fi de ajutor in diferite momente:

1. Tineți la îndemână un pachet de șervetele umede pentru a elimina mirosul de combustibil de pe mâini după umplerea rezervorului.

2. Unsoarea de pe mâini poate fi înlăturata cu bicarbonat de sodiu si apa.

3. Daca aveți o iluminare slaba in garaj, puteți aplica banda reflectorizanta pe obiectele de care v-ați putea lovi.

4. In cazul în care bornele bateriei sunt puternic corodate, modul cel mai simplu si mai rapid pentru a le curata este sa turnați o băutura carbogazoasa peste ele. Aceasta va înlătura coroziunea. Bicarbonatul de sodiu amestecat cu apa are același rezultat.

5. Pentru a curata ștergătoarele de parbriz spălați-le bine cu bicarbonat de sodiu si apa.

6. Pentru a nu va trezi cu zgârieturi pe mașina pentru ca ați parcat in locul unui șofer morocănos, puteți lașa o carte de vizita in geam sau o simpla foaie de hârtie cu numărul de telefon la care puteți fi contactat pentru a muta mașina.

7. Pentru a proteja mocheta din portbagaj, puteți pune deasupra acesteia o folie protectoare din plastic. In acest fel faceți mai ușor curat si înlăturați mai simplu petele de ulei.

8. Notați pe un post-it data la care ați schimbat uleiul si păstrați-l in mașina, intr-un loc convenabil, pentru a va putea aminti ușor atunci când este momentul sa adăugați din nou.

9. Purtați in mașina un pamatul de praf cu care sa mai ștergeți mașina din când in când.

10. Farurile si porțiunile cromate pot fi curățate foarte bine cu bicarbonat de sodiu.