Diferenta dintre sagetile semaforului

 

 

Citat din HOTĂRÎRE Nr. 842 din 14.11.2011 cu privire la modificarea şi completarea Regulamentului circulaţiei rutiere, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.357 din 13 mai 2009:

 

„La nivelul semnalului roşu al semaforului cu trei culori, din dreapta acestui semnal, poate fi amplasat un panou adiţional cu o săgeată de culoare verde pe fundalul negru, cu vîrful spre dreapta. În acest caz, după oprirea vehiculului la semnalul roşu, respectînd măsurile de precauţie, este permisă deplasarea în direcţia săgeţii.”

 

Vă rog să atrageți atenția că este permisă (nu este obligatorie) deplasarea!

 

Citat din HOTĂRÎRE Nr. 357 din 13.05.2009 cu privire la aprobarea Regulamentului circulaţiei rutiere
Capitolul III ORGANIZAREA ŞI DIRIJAREA CIRCULAŢIEI RUTIERE
Secțiunea a 3-a Semnale luminoase:

 

"6) Săgeţile conturate de culoare neagră pe fundalul de culoare roşie şi galbenă informează despre direcţiile de deplasare permise la apariţia semnalului de culoare verde. Săgeata de culoare neagră conturată (săgeţile conturate) pe fundalul semnalului verde informează conducătorii despre prezenţa semnalului suplimentar sau prezenţa indicatorului de sens obligatoriu corespunzător şi permite (permit) circulaţia numai în direcţia indicată (direcţiile indicate). Aceeaşi semnificaţie are semnalul de culoare verde în formă de săgeată, aplicat pe fundalul negru al semnalului suplimentar al semaforului sau săgeata (săgeţile) de pe panoul adiţional 6.23.1 – 6.23.5. Săgeata care permite circulaţia spre stînga permite şi întoarcerea."