Cerințe pentru eliberarea unui permis de conducere

Cerințe pentru eliberarea unui permis de conducere. Norma juridică de clasificare a categoriilor permisului de conducere este stabilită prin Hotărârea Guvernului nr. 1452/2007 privind permisul de conducere, organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de admitere la traficul rutier, care creează cadrul necesar aplicării Directivei Parlamentului și Consiliului Uniunii Europene nr. 2006/126/CE din 20.12.2006 cu privire la permisul de conducere, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L403/18 din 30.12.2006

Aflați mai multe

Diferenta dintre sagetile semaforului

Diferenta dintre sagetile semaforului. „La nivelul semnalului roşu al semaforului cu trei culori, din dreapta acestui semnal, poate fi amplasat un panou adiţional cu o săgeată de culoare verde pe fundalul negru, cu vîrful spre dreapta. În acest caz, după oprirea vehiculului la semnalul roşu, respectînd măsurile de precauţie, este permisă deplasarea în direcţia săgeţii.”

Aflați mai multe

Primul ajutor medical

1. PRIMUL AJUTOR 2. Funcțiile vitale-1.Respirația și circulația sângelui 3. Funcțiile vitale-2. Respirația artificială 4. Funcțiile vitale-3. Masajul cardiac extern 5. Funcțiile vitale-4. Hemoragia și hemostaza 6. Funcțiile vitale-5. Câte ceva despre pansament 7. Funcțiile vitale-6. Fractura 8. Funcțiile vitale-7. Transportul..

Aflați mai multe

Masuri de Prim Ajutor

Masuri de Prim Ajutor. Imobilizarea unui braț fracturat se face cuprinzând osul fracturat și cele două articulații, superioară și inferioară. În cazul persoanelor accidentate care prezintă fracturi de coloană este recomandat să se folosească mijloace de transport cu platformă (furgonete, camioane) chiar dacă au viteze de deplasare mai mici.

Aflați mai multe

Obligațiile participanților la trafic

Obligațiile participanților la trafic. Participanții la trafic trebuie sa aibă un comportament si o conduita care sa nu pună in pericol viața lor si a celorlalți. De asemenea, participanții la trafic nu trebuie sa pune in pericol integritatea corporala a persoanelor si nici sa nu aducă prejudicii proprietarilor publice sau private. Obligațiile participanților la trafic se refera si la mijloacele de protecție care pot fi luate pentru a evita producerea de accidente.

Aflați mai multe

Module instruire teoretică

1. SEMNALIZAREA RUTIERĂ;2. INDICATOARE DE AVERTIZARE;3. INDICATOARE DE PRIORITATE;4. INDICATOARE DE INTERZICERE SAU RESTRICȚIE;5. INSTRUIRE TEORETICĂ A CURSANȚILOR REFERITOR LA ACCIDENTELE DE CIRCULAȚIE;6. INSTRUIRE TEORETICĂ A CURSANȚILOR REFERITOR LA INTOARCERE ȘI MERSUL ÎNAPOI;7. AUTOMOBILUL ȘI SIGURANȚA LA TRAFIC;8. АВТОМОБИЛЬ И БЕЗОПАСНОСТЬ ДВИЖЕНИЯ;9. INTRETINEREA PREVENTIVĂ AUTO;10. MANUAL DE CONDUS MOTOCICLETA;11. MANAGMENTUL VITEZEI;12. ANALIZA GAZELOR ARSE.

Aflați mai multe

Informații uzuale

1. EXTRAS din CODUL CONTRAVENȚIONAL și PENAL ÎN DOMENIUL CIRCULAŢIEI RUTIERE; 2. Instituții medicale-Comisii medicale;3. Documentarea mijloacelor de transport;4. Judecătorii;5. Executorii judecătorești;6. Cele mai bune practici în materie de siguranță rutieră;7. Pentru un spațiu european de siguranță rutieră;

Aflați mai multe

CURSURI VIDEO

CURSURI VIDEO. Ca și cursant al unei școli de șoferi, pentru a se pregati cu succes la examenul auto, iți prinde foarte bine insusirea următoarelor cunoștiințe:Curs legislatie rutiera-Notiuni introductive; Indicatoare de avertizare - Indicatoare rutiere explicate; Curs legislatie rutiera- Depasirea; Curs legislatie rutiera - Semnalele politistilor; Pregatirea de pornire.

Aflați mai multe

CURSURI VIDEO - Elemente pactice de conducere auto

CURSURI VIDEO - Elemente pactice de conducere auto. Ca și cursant al unei școli de șoferi, pentru a se pregati cu succes la examenul auto, iți prinde foarte bine insusirea următoarelor cunoștiințe: Traversarea unui pasaj subteran; Traseu examen auto; Pornirea in rampa; Plecarea de pe loc, Parcare laterala (pe partea dreapta); Parcare cu spatele (pe partea dreapta); Parcare cu fata (pe partea dreapta); Intoarcere in sens giratoriu; Iesirea in oras pe timp de zi; Iesirea in oras pe timp de seara; Manevrarea volanului; Pregatirea de plecare; Prezentarea interiorului masinii; Parcare pe stanga; Parcare cu spatele; Parcare cu fata oblica; Parcare laterala.

Aflați mai multe

Curs Conducere Preventiva - IFPTR

Curs Conducere Preventiva - IFPTR. Curs sustinut din 2003 - pana in prezent aprox. 3000 de cursanti!!

Aflați mai multe

Ghidul motociclistului incepator

Ghidul motociclistului incepator

Aflați mai multe

Curs pentru incepatori 2

Curs pentru incepatori 2

Aflați mai multe

Cabinetul de psihologie - Psihologia siguranței rutiere

Cabinetul de psihologie - Psihologia siguranței rutiere

Aflați mai multe

CURS DE LEGISLAȚIE RUTIERĂ

CURS DE LEGISLAȚIE RUTIERĂ

Aflați mai multe

MIC DUCȚIONAR TERMENI TEHNICI AUTO

MIC DUCȚIONAR TERMENI TEHNICI AUTO. Esti pierdut intr-o lume a jargonului si a termenilor nefamiliari? Limba pe care o vorbeste mecanicul tau este una cu totul straina pentru tine atunci cand iti explica ce este in neregula cu masina ta? Ei bine, chiar vorbeste limbi straine daca nu ai o baza a termenilor auto. Noi te putem ajuta. Am adunat niste termeni de baza care te vor ajuta sa intelegi mai bine ce se intampla sub capota masinii tale.

Aflați mai multe