Sfaturi utile admiterii probei teoretice

 

 

 

            Cei ce dau examenul teoretic (SALA) ar trebui sa stie ca principala cauza a esecului sunt emotiile!Elevii care fac acasa chestionare si obtin 22-23 raspunsuri corecte au sanse minime sa treaca sala...pentru asta e necesar sa faci acasa 25-26 puncte.

           Sfatul meu pentru voi e sa nu va grabiti..aveti la dispozitie 30 de minute in care trebuie sa raspundeti la 26 de intrebari.Nu iesiti din sala in mai putin de 25 de minute..nu va da nimeni afara.

           In primele 5 minute din examen puteti citi toate intrebarile..sa le analizati la o prima vedere..sa va relaxati(o sa vedeti ca sunt usoare) si va inlaturati astfel emotiile si abia apoi puteti incepe sa raspundeti la intrebarile cele mai usoare!

           Cititi intrebarile de doua ori in gand...chiar cu intonatie,se stie ca o virgula pusa strategic poate schimba intelesul intrebarii.

           Puteti incepe sa raspundeti intai la intrebarile cu imagini..sunt ceva mai usoare si raspunzand corect va inlaturati orice urma de emotie.Apoi raspundeti la cele de teorie si chiar daca gresiti raspunsul la una..nu va speriati,nu ati picat! :)

           La final e indicat sa lasati intrebarile de mecanica,acestea fiind cele mai grele(asta in cazul in care nu sunteti mecanici auto)!

           Stiti ca programul de examen are prevazuta posibilitatea de a trece la "urmatoarea intrebare",putand reveni la ea in momentul cand ati raspuns la celelalte!Folositi-va de aceasta posibiltate.Daca aveti cel mai mic dubiu la vreuna din intrebari(chiar si la cele mai usoare) trece-ti la urmatoarea si va intoarceti la aceasta mai tarziu(e posibil sa nu mai fie nevoie..examenul sa fie admis fara sa raspundeti la ea).Un raspuns gresit are de obicei un efect psihologic negativ asupra voastra..motiv pentru care e bine sa "raspundeti gresit" abia dupa ce aveti deja 22 raspunsuri corecte. :)

           Daca vi se pare ca timpul se scurge rapid si nu ati raspuns la unele intrebari...nu va panicati,intotdeauna mai e timp sa raspundeti si la celelalte intrebari!

           Nu va temeti de examinatori...nu va mananca si nu va decapiteaza!Si nu va speriati daca vi se adreseaza voua sau altor colegi de examen,ei au rol de dur acolo! :)

 

          Concluzia: examenul teoretic e foarte usor,trebuie putina concentrare,pregatire pentru el si emotii cat mai putine spre deloc! :)

 

         Succesuri maxime!

Instructor auto Andronachi Dan