Cum poate fi eliminat mirosul de țigări din mașină

 

 

Fumatul este un obicei pe cat de nesănătos, pe atât de deranjant pentru cei din jurul tău. Mai mult decât atât, mirosul nu dispare odată ce ai stins țigara. Daca nu poți sa renunți la acest viciu, încearcă măcar sa scoți aromele de tutungerie din autoturismul personal.

Înainte de a te apuca de treaba da o raita prin magazine si aprovizionează-te cu un spray sau șampon de curățat tapițeria, câteva cârpe din bumbac, un spray de șters praful si/sau șervetele umede.

Folosește un aspirator de uz casnic pentru ca are mai multa putere decât unul auto. Așază mașina intr-un loc umbros pentru ca iți va lua ceva timp întreaga operațiune.

1. Elimina toate resturile din mașina si aspira cu insistenta. Aduna șervetele folosite, ambalaje, mucurile de țigara, scrum de țigara etc. si du-le la gunoi. Spăla bine scrumiera si pune un șervețel umed pentru a evita ca scrumul sa zboare. Folosește aspiratorul si pentru bancheta si plafon.

2. Curata meticulos interiorul. Pulverizează spuma pe plafon si tapițerie si așteaptă câteva secunde. Freacă bine cu o cârpa umeda pe care o speli încontinuu pana când nu se vor mai observa urme maronii pe ea. Apoi șterge cu o cârpa curata si uscata.

3. Curata bine plasticele. Cu un spray de praf (cu o aroma care iți place) șterge bine portierele, bordul. Poți folosi sprayul concomitent cu șervetele umede, frecând insistent.

4. Șterge bine geamurile. Folosește o soluție speciala pentru geamuri pentru a le degresa si pentru a le curata. Pulverizează si șterge cu o cârpa moale.

5. Nu uita de mocheta si presuri. Folosește aceeași spuma utilizata si in cazul plafonului si a tapițeriei si freacă pana ce cârpa nu se va mai murdari.

6. Aerisește mașina. In tot acest timp ai grija ca portierele sa fie deschise la maxim pentru a permite fluxului de aer sa intre. Schimba filtrele de aer.

După ce ai luat la “puricat” fiecare părticica a mașinii, iată câteva trucuri băbești care te vor ajuta sa scapi de mirosul neplăcut de țigări. Oțetul este o soluție miraculoasa pentru cei care vor sa scape de aromele neplăcute, inclusiv cel de tutun. Așază un recipient cu oțet jos, lângă scaunele din fata si da drumul la sistemul de ventilație timp de aproximativ o ora.

Si bicarbonatul de sodiu face minuni. Presară puțin in scrumiera si peste covorașe. Apoi, peste câteva ore, aspira covorașele. Poți pune chiar săculețe cu bicarbonat in diferite locuri in mașina.

Poți scoate mirosurile neplăcute si cu zaț de cafea. Pune-l intr-un vas si lașa-l peste noapte. De dimineața vei fi uimit. Totodată, poți combina zațul cu mere, fructe ce absorb foarte bine “aromele”.

Lașa o punga cu cărbuni in mașina câteva zile si vei constata ca aerul din mașina s-a îmbunătățit. Cărbunele are o capacitate extraordinara de a absorbi mirosurile puternice.

Numai după ce ai curățat bine mașina poți folosi odorizante auto pentru ca acestea doar acoperă mirosurile, si nu le elimina.