Sistemul de pregătire a conducătorilor auto

     La data 15.10.2013 deputatul Ion BUTMALAI a participat la seminarul organizat de către Universitatea Tehnică din Moldova de comun acord cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor , Ministerul Afacerilor Internet , Ministerul Educației și inclusiv conducerea Centrului Universitar de Formare Continuă.
     La seminarul respectiv au fost discutate ACTELE REGULATORII DE FUNCȚIONARE A SISTEMULUI NAȚIONAL DE FORMARE PROFESIONALĂ A CONDUCĂTORILOR DE AUTOVEHICULE, inclusiv situația pe drumurile Naționale ce țin de siguranța la trafic și au fost analizați indicii accidentelor rutiere soldate cu pierderi de vieți omenești. În cadrul seminarului, Domnul deputat Ion BUTMALAI, s-a referit la multiple probleme ce țin de formarea profesională a conducătorilor auto, la acțiunile/practicile ilegale care sunt utilizate de Centrele Specializate în formarea profesională a conducătorilor auto.
     Din partea Centrului Universitar de Formare Continuă, au fost înaintate mai multe propuneri pentru redresarea situației. Aceste propuneri vor fi înaintate în forul Legislativ pentru modificarea legislației și ajustarea cerințelor respective, ce țin de Tratatele Internaționale și Convențiile la care Republica Moldova este parte.
     Asemeni în cadrul seminarului dat, a fost accentuată importanță adoptării în a doua lectură a proiectului 1712 pentru modificarea Legii Nr.131 privind siguranţa traficului rutier din 07.06.2007, Monitorul Oficial nr.103-106/443 din 20.07.2007.